Ortopedie pediatrică

Sănătatea și starea de bine a copilului tău sunt principalele noastre priorități.

 

Indiferent dacă este vorba despre o fractură provocată de o cădere de pe bicicletă, o durere la genunchi cauzată de o activitate sportivă intensă sau o preocupare legată de o anomalie de creștere, copiii sunt expuși la diverse probleme ortopedice. Având în vedere diferențele dintre corpurile copiilor și ale adulților, ortopedia pediatrică, o specialitate medicală distinctă, se concentrează pe tratarea problemelor osoase și articulare la copii și adolescenți.

Când este recomandat să apelezi la medic ortoped pediatru?

Când ar trebui să consultați un ortoped pediatru poate fi o întrebare dificilă, deoarece unele simptome pot fi normale în perioada de creștere, dar ar putea indica și afecțiuni medicale. În timp ce multe probleme ortopedice la copii sunt temporare și se rezolvă de la sine, este esențial să fiți atenți la simptomele persistente. Părinții care observă probleme musculo-scheletice constante ar putea beneficia de evaluarea unui ortoped pediatru.

Care sunt procedurile și intervențiile utilizate de ortopezii pediatrici pentru tratarea problemelor musculo-scheletice la copii?

Procedurile și intervențiile realizate de medicii specializați în ortopedie pediatrică variază de la metode neinvazive, cum ar fi folosirea atelelor, turnarea, întinderea și ortezele, până la chirurgie. Chirurgia necesită de obicei o abordare diferită atunci când este efectuată pe un copil în comparație cu un adult, având în vedere faptul că oasele copiilor sunt încă în creștere. Este esențial să se acorde o atenție specială, în special atunci când se operează pe sau în apropierea plăcii de creștere. Cu toate că intervenția chirurgicală este de natură invazivă, există abordări minim invazive care pot ajuta copiii să se recupereze mai repede și să petreacă mai puțin timp în spital.

Medici

Scroll To Top