Reumatologie

Te susținem în orice problemă medicală, inclusiv în tratatarea afecțiunilor reumatice.

 

Reumatologia este o specialitate medicală axată pe identificarea și tratarea afecțiunilor reumatice. Reumatologii sunt specialiști în tratarea unei game variate de afecțiuni musculo-scheletice, cum ar fi osteoartrita, guta, osteoporoza și diverse tipuri de dureri localizate sau generalizate, precum și în diagnosticarea și gestionarea altor probleme legate de sănătatea articulațiilor și a oaselor.

Când să consult un reumatolog?

Dacă durerile musculare și articulare persistă și nu se ameliorează, este momentul să te adresezi unui reumatolog. Este important să ceri ajutorul acestui specialist în cazul în care ai antecedente familiale de boli autoimune sau reumatice sau dacă simptomele se agravează rapid. Ignorarea sau tratarea necorespunzătoare a acestor simptome poate duce la leziuni articulare permanente.

Ce teste și investigații efectuează medicii reumatologi?

Specialiștii în reumatologie stabilesc diagnosticul folosind un examen fizic detaliat și o serie de teste specializate:

  • Testul Schober – pentru evaluarea flexiei inferioare a spatelui;
  • Examinarea musculo-scheletică generală și regională – pentru evaluarea structurii, funcției și inflamației articulare;
  • Teste de laborator – inclusiv rata de sedimentare a eritrocitelor, factorul reumatoid și anticorpii specifici;
  • Imagistica medicală – radiografii, ultrasunete și alte tehnici pentru vizualizarea articulațiilor afectate;
  • Citopatologie și patologie chimică a fluidului articular – pentru diagnosticarea unor afecțiuni specifice, cum ar fi artrita septica și guta.

Medici